Sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Het zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel, zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt bewegen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures.
Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

Tapen en Bandageren

Ik kan je ook helpen door het toepassing van tape of bandage voor het ondersteunen van spieren en pezen zodat deze in hun functie weer kunnen bewegen.

Informeren en adviseren

Op basis van de persoonlijke situatie stel ik een stappenplan op zodat de massage het beste aansluit op je (sportieve) activiteiten. Er wordt gekeken naar de lichaamshouding en het algemene beweegpatroon. Ik geef advies over trainingen en voeding voor een optimaal herstel.
Bij klachten kan ik het advies geven om een fysiotherapeut te bezoeken.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij binnenkomst vindt er eerst een intake plaats; er wordt onder andere een beroep specifiek onderzoek uitgevoerd en de wens(en)/klacht(en) worden besproken. Daarna wordt, door de sportmasseur, een stappenplan en plan van aanpak opgesteld. Wanneer jij hiermee akkoord bent, gaat de sportmasseur aan de slag.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Een bezoek aan de sportmasseur wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Je kan betalen via pin of contant.

Voordelen van Sportmassage:

  • Voorkomen van blessures
  • Helpt bij het verbeteren van de prestaties
  • Verminderen van pijn
  • Helpt de genezing te verbeteren
  • Verwijderen van afvalstoffen in de spieren
  • Spieren gezond houden
  • Helpt bij het verbeteren van het bewegingsbereik
  • Herstelproces na het sporten
  • Geeft ontspanning

Tarieven:

Sportmassage30 minuten€27,50
Sportmassage45 minuten€45
Sportmassage60 minuten€37,50
Triggerpiont massage30 minuten€27,50
Medical tapinginclusief tape€10,-
Lymfe tapinginclusief tape€17,50

Vanessa Fictoor
Aangesloten bij NGS, Masseursnetwerk Nederland en gediplomeerd Sportmasseur ACE.

Het NGS geeft als landelijke brancheorganisatie licenties uit die het bewijs zijn van de bekwaam- en bevoegdheid van de masseur. Om de licentie geldig te houden moet een sportmasseur zich blijven scholen.

Deel dit: