FL-5139-Serie 6 Standaard

Voor wie is de fysiotherapeut?

Iedereen die klachten heeft aan het bewegingsapparaat kan terecht bij een fysiotherapeut. Dit kan zijn vanwege bijvoorbeeld klachten bij een houding, of bij klachten tijdens een beweging wat problemen oplevert. Ook sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een “verkeerde” beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt, kan een reden zijn om langs te komen. Wij adviseren, behandelen en begeleiden u, zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten, op een verantwoorde manier kunt sporten, of weer aan het werk kunt gaan. Ook leert u hoe u, door verantwoord te bewegen, verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Hoe werkt het?

U kunt met of zonder verwijzing bij ons terecht. Tijdens de eerste afspraak volgt een vraaggesprek waarbij we inventariseren of uw klachten een indicatie zijn voor een fysiotherapie behandeling. Daarnaast wordt er een aantal vragen gesteld, die nodig zijn om te beoordelen of wij u misschien toch een verwijzing nodig heeft. Er zijn namelijk aandoeningen welke voor een (deel) vergoed worden vanuit uw basisverzekering. Deze aandoeningen vind u op de niet limitatieve lijst met veelal chronische aandoeningen voor langdurige of intermitterende fysiotherapie. Samen kijken we dan of u hiervoor in aanmerking komt.

Op basis van het vraaggesprek en onderzoek stellen we met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Wel werken veel fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Het is ook mogelijk dat we u thuis komen behandelen wanneer daar een medische noodzaak voor is, ook dan vraagt/krijgt u een verwijzing van uw huisarts of specialist.

Een fysiotherapeut maakt gebruik van massage, fysiotechnieken en oefentherapie. Ook geven de fysiotherapeut preventief advies en voorlichting. 

Tijdens het eerste consult streven wij er altijd naar u ook te behandelen.

Wij hebben onze praktijken met alle zorgverzekeraars een overeenkomst.  Wij verzorgen voor u de declaraties naar uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent reken wij geen extra kosten  bij het eerste consult voor de intake en de screening.

Wij willen een positieve bijdrage leveren aan bijvoorbeeld gezond bewegen, het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van blessures. Op die manier helpen wij u om uw lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden. Uw lichaam verdient de beste behandeling.