Wat is medical taping

 

Spieren hebben niet alleen invloed op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Zo ontstonden er nieuwe behandelingsmethoden, zoals “Medical Taping”, “Lymf Taping”, “Meridiaan Taping” en “Cross Taping”. Al deze methoden zijn vervolgens samengebracht in het Medical Taping Concept.

Inmiddels is het Medical Taping Concept wereldwijd bekend  en wordt door diverse soorten professionele behandelaars  binnen de gezondheidszorg  toegepast.

In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal een beperking van de gewrichten probeert te herstellen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering.

Medical Taping valt in het consult fysiotherapie. Wij verkopen medical tape / sport tape op de praktijk.


mtc