Rookvrij en Fitter;

Een uniek stoppen met roken programma nu ook in Heerhugowaard-Broek op Langedijk-Waarland-Oudkarspel!  

 

 

Rookvrij en Fitter. De woorden zeggen het al. Stoppen met roken gecombineerd met fitter worden!

Uit onderzoek is gebleken dat stoppen onder reguliere begeleiding de kans van slagen wel 10 keer vergroot. Omdat bij dit programma ook gewerkt wordt aan een fittere leefstijl na het stoppen is de kans op terugval nog kleiner. Als u meer gaat bewegen tijdens het stoppen heeft u ook minder last van drang naar sigaretten en ontwenningsverschijnselen. Bovendien komt u door het extra bewegen minder aan in gewicht of valt u zelfs af!

 

Begeleidingsmogelijkheden          

Stoppen kan individueel of in groepsverband bij Rookvrij en Fitter. Het programma bestaat uit een uitgebreide intake-sessie, actieve groepssessies of individuele sessies en een afrondende sessie. Woon je niet in de buurt? Dan is online coaching ook een mogelijkheid.

De begeleiding wordt uitgevoerd door onze geaccrediteerde leefstijl/stoppen met roken-coach.

Inhoud

In de sessies staan verschillende thema’s centraal zoals motivatie, valkuilen, voeding, beweging en omgaan met de drang naar sigaretten. Hiermee krijgt u de handvatten aangereikt om na de intensieve begeleiding zelfstandig gestopt te blijven. Behalve sessies zijn er ook wekelijkse wandelingen, Fresh Air Walks, onder begeleiding van een coach. De Fresh Air Walks zijn optioneel.

Vergoeding

Rookvrij en Fitter is geaccrediteerd en wordt één keer per kalenderjaar 100% vergoed door de zorgverzekeraar zonder aantasting van het eigen risico. Ook aanvullend gebruik van nicotine vervangende middelen (zoals nicotine pleisters) en medicatie wordt compleet vergoed. 

 

In Heerhugowaard-Broek op Langedijk-Waarland-Oudkarspel wordt Rookvrij en Fitter begeleid door Sian de Bie.
Kijk op www.rookvrijenfitter.nl/heerhugowaard voor meer informatie!

Deel dit: