Wat is Podologie

Binnen ons centrum kunt u ook terecht bij een (register)podoloog.

Letterlijk betekent podologie voetkunde. Ook deze wetenschap richt zich op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten en de daaruit voortvloeiende krachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Binnen de podologie wordt onderscheid gemaakt tussen toepassingen binnen het algemeen dagelijks leven en het sportsegment.

De belangrijkste therapieën die de podoloog gebruikt zijn corrigerende en beschermende technieken zoals orthesessteunzolen en het geven van schoenadvies. Een podoloog voert geen instrumentele behandelingen uit.

Voor het bezoek aan de podoloog is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Op verschillende tijden in de week, ook in de avonduren,  kunt u terecht bij Niels Molenaar voor podologie.

“Al op jonge leeftijd wist ik dat ik ‘iets’ wilde doen met het lichaam en bewegen. Fysiotherapie sluit daar perfect bij aan! “Een uit hout gesneden fysiotherapeut”, werd er in 1999 gezegd tijdens mijn afstuderen. Van 2000 tot 2019 heb ik als (sport)fysiotherapeut bij het Ministerie van Defensie mogen werken, waarvan het laatste jaar als register podoloog bij het Militair Revalidatie Centrum. Een mooie en leerzame tijd! Na een korte omweg (management in de zorg), heb ik besloten ‘op de werkvloer te willen staan’ en mij vanaf 2019 te richten op mijn interesse voor voet- en voet gerelateerde klachten. Hierbij zal mijn achtergrond als fysiotherapeut altijd een belangrijke rol blijven spelen! Inzet, leefstijl, persoonlijke aandacht en samenwerking tussen zorgverlener(s) en cliënt, zijn naar mijn mening belangrijke factoren voor goed herstel, preventie en ‘je fit voelen’. Als podoloog/fysiotherapeut kan ik u de juiste ondersteuning voor balans en vooruitgang bieden!”

Afspraak maken

voor informatie en het maken van een afspraak kunt u mailen naar info@podoactief.nl

 

 

 

Deel dit: