Fysiotherapeutische begeleiding bij Kanker

 -Leer hoe je stapsgewijs bouwt aan een sterk lijf, algehele conditie en meer rust in je hoofd-

Voor behoud of verbetering van fitheid tijdens en na medische behandeling

 

        Voor wie is het geschikt?

– als je kanker hebt of een periode van kanker hebt doorgemaakt

– als je je lichamelijk en mentaal energieker wilt voelen

– als je wilt weten wat jouw grenzen zijn ten aanzien van veilig bewegen

– als je spierkracht en conditie wilt behouden of opbouwen

– als je het vertrouwen in je lijf wilt vinden

– als je wilt weten hoe je een gezonde dagelijkse balans creëert

– als je een betere nachtrust wilt hebben

– als je weer meer het gevoel van controle wilt ervaren wat betreft je lichamelijke- en mentale mogelijkheden

 

  Hoe werkt het?

Aan de start van de fysiotherapeutische begeleiding is er een vraaggesprek waarin u kennis maakt met de behandelend fysiotherapeut. De fysiotherapeut zal het gesprek vormgeven aan de hand van gesprekstechnieken volgens het Motivational Interview principe. Op deze manier komen uw behoeften op zowel lichamelijk- als emotioneel gebied, helder in beeld. Indien van toepassing, wordt er aan de hand van het gesprek en enkele wetenschappelijk samengestelde vragenlijsten, de doelen in kaart gebracht.

 

Het volgende contactmoment zal bestaan uit het meten van de lichamelijke belastbaarheid. Hierbij, afhankelijk van de persoonlijke doelen, kan je een fiets- en/of looptest verwachten waarbij het startpunt van het oefenprogramma kan worden bepaald. Aan de hand van deze gegevens wordt het oefenschema op maat gemaakt. Je kan na deze procedure veilig en volledig geïnstrueerd van start gaan.

 

Wanneer u (na verloop van tijd) liever in (klein)groepsverband wilt bewegen kunt u ook terecht op onze medisch fitness uren. Hiermee bieden wij de mogelijkheid om te trainen in een klein groepje,  onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. Aangezien de fitnesszaal en de fysiotherapiepraktijk zich onder één dak bevinden, is het lijntje met alle fysiotherapeuten en trainers kort. U bent en blijft  letterlijk in het zicht voor al onze collega’s.

Let wel; wanneer u wilt starten met bewegen tijdens of na kanker, dan is een fysiotherapeutische inventarisatie ten zeerste aan te raden om de veiligheid van gezonde lichamelijke activiteiten te waarborgen.

 

Kosten

De fysiotherapeutische begeleiding bij kanker kan worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van de medische behandeling die u volgt of gevolgd heeft en hoe u zich heeft verzekerd. Wanneer u niet voor vergoeding in aanmerking komt kunt u onze tarieven vinden op onze website.

Voor het medisch fitness kunt u een (maand) abonnement afsluiten. De kosten hiervoor zijn ook op de website te vinden.

Wilt u meer informatie of starten. Neem contact met ons op