Onze praktijk is in het voorjaar van 2007 van start gegaan in het nieuwe voorzieningencentrum Mediaan in Heerhugowaard-Zuid, het centrum van Stad van de Zon onder de naam Fitland Fysiotherapie & Fitness. Een eerstelijns gezondheidscentrum waar huisartsen, fysiotherapeuten, geestelijke gezondheidszorg, dietiek, tandartsen- en verloskundigen zich hebben gevestigd. Sinds 2015 is de naam gewijzigd in Paramedisch Centrum Stad van de Zon.

In onze praktijk werkt een enthousiast team van zeven fysiotherapeuten, een secretaresse en drie fitnessinstructeurs, aan ons motto: “bewegen met zorg of met zorg bewegen”. Onze kennis wordt gewaarborgd door intensieve na- en bijscholing (accreditatie) conform gebruikelijk in gezondheidszorg en fitness. Daarnaast wordt de kwaliteit gewaarborgd door inschrijving in kwaliteitsregisters (bijvoorbeeld KNGF).

De praktijk ligt midden in het hart van Stad van de Zon, Heerhugowaard-Zuid, vlakbij de Oostring Alkmaar (N242) en is gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid. De praktijk is gevestigd op de eerste verdieping en bereikbaar via trap of personenlift, de entree van het centrum alsmede van de praktijk zijn rolstoeltoegankelijk.

Geschiedenis

Het sportcentrum ‘de Geus Sports’ en afdeling fysiotherapie in het gezondheidscentrum MCGA (Medisch Centrum Geestmer Ambacht) zijn beiden gevestigd aan de Bijlestaal op industrieterrein Zuiderdel in Broek op Langedijk. Sinds jaren werken wij als ondernemers naast elkaar aan gezondheid, fitness en zorg, in de meest brede zin van het woord. Gezien de locatie met name dus letterlijk naast elkaar. Enerzijds worden expertise en middelen in ruime mate gedeeld, waarbij anderzijds organisatie en management gescheiden blijven. De gemeente Heerhugowaard heeft in stadsdeel ‘Stad van de Zon’ een voorzieningencentrum gecreëerd waar naast het zogenaamde ‘begeleid wonen projecten’ (Esdégé-Reigesdaal, RIMA) ruimte werd aangewezen voor voorzieningen in de eerste lijns gezondheidszorg. Huisarts, tandarts, fysiotherapie etc. zijn daar bijvoorbeeld gevestigd.

Voor ons een unieke gelegenheid om met de ervaring vanuit de huidige samenwerking een nieuw concept in deze samenwerking te ontwikkelen. Een concept van fysiotherapie, medische revalidatie (zorg) én fitness. Dit concept maakt brede instap mogelijk en is laagdrempelig. Er is rechtstreekse toegang tot zorgverlening evenals tot de fitnessactiviteiten. Deze laatste heeft groepstraining als voornaamste kenmerk waarbij de gezondheid en mogelijkheden van de cliënt vooraf door screening en uitgebreide vragenlijst word bepaald. Mogelijkheden voor iedereen om bijvoorbeeld van zorg naar fitness (begeleid bewegen) te gaan, of gaan bewegen met zorg.