In februari 2012 is binnen onze praktijk PuurAfvallen gestart door Vanessa Fictoor. Zij is onze gewichtsconsulente.

Zij begeleidt onder andere onze beweeggroep overgewicht en obesitas. Een deel van dit programma kan daarom vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering.

PuurAfvallen richt zich op gewichtsproblematiek en het aanleren van een gezonde levenswijze. De praktijk is lid van de Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland. Veel zorgverzekeraars vergoeden een of een deel van het consult.

Als lid van de beroepsvereniging moet je voldoen aan strikte eisen voldoen zoals:
• Erkende diploma als gewichtsconsulent
• Regelmatige bij- en nascholing
• Begeleiding volgens het beroepsvereniging protocol
• Aangesloten bij de beroepsvereniging klachten procedure
• Geen verkoop van afslankproducten

Het concept van PuurAfvallen is geen dieet of streng dieetadvies. Maar juist het bewust maken van het belang van een gezond eetpatroon en voldoende beweging. Het leren wat goed voor jezelf is met advies over eten en bewegen. Afgestemd op jouw wensen en gewoonten.

Voor wie is PuurAfvallen geschikt?

PuurAfvallen begeleid mensen naar een gezonde leefstijl vanaf 18 jaar, zonder medicatie (medicatie zoals anticonceptie valt hier niet onder) en met een BMI waarde kleiner dan 30,5. Mensen met diabetes, voedselallergie of medicatie die de stofwisseling kunnen verstoren, zal ik doorverwijzen naar DIEETZO.

Intake gesprek/ 1e consult

Met het intake gesprek bespreken we de knelpunten, persoonlijke voorkeur en wat je aan het einde van het traject bereikt wil hebben. We kijken naar je huidige voedingspatroon en je thuis situatie. Om dit duidelijker te maken vraag ik je om thuis een voedseldagboek bij te houden. Ik maak gebruik van een medisch software programma. Je krijgt van mij een account waar je online je voedingsdagboek kunt bijhouden. Zo kunnen wij dit tijdens het gesprek bespreken en hieruit komt een voedingsadvies. Samen kunnen we een plan van aanpak maken.
Tevens wordt er, met toestemming van jou tijdens het intake gesprek gewogen, tailleomvang, lengte, vet%, vocht%, spiermassa en bloeddruk meting gedaan.

Vervolg consulten

In de gesprekken die volgen is er ruimte voor het bespreken van eventuele knelpunten of de juist behaalde resultaten. Tijdens ieder consult zal er een meting plaats vinden om te kijken hoe het gaat. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je straks zelf de juiste keuze in gezond eten en bewegen kunt maken voor je gezondheid.

Tarieven:

Voor actuele tarieven van een consult bij PuurAfvallen kan je kijken op de website. Hier staat ook de verwijzing naar de mogelijke vergoedingen van zorgverzekeraars.

PuurAfvallenLogoColorTextBelow
Vanessa Fictoor
Locatie: Brandpunt 10
T: 06-22264749 / 072-7431143
E: mail@puurafvallen.nl
dres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
I:  www.puurafvallen.nl